Se pari per me qen te gjithe te rehatshem fillimisht: Shumica derrmuese prej 95% e myslimaneve te Kosove-Shqiperi dhe institucioneve organizative...

Detyra dhe qëllimi kryesor i jetës njerëzore është të kërkojë qëllimin e saj. Përpjekja për te arritur këtë, e njohur si edukim është një proces...

Kisha katolike e Kroacisë, ajo ortodokse Serbe e të tjera, i bëjnë thirrje besimtarëve të vet që mos ta festojnë 1 (një) majin, me pretendimin se...

Janë tri arsye qe më bënë të shkruaj sërish mbi rrymimet e nacionalizmit serb: osmanofobinë, turkofobinë e islamofobinë, me partizanët e tij...

Rëndom historia e këtij vendi është fshehur pas trukesh e marifetesh për ta devijuar vëmendjen e publikut pikërisht në ato vende ku historiografia...

Në kuadër të debatit të tanishëm i cili po zhvillohet në SHBA për çështjen e refugjatëve nga bota muslimane, do të jetë interesante të hidhet dritë mbi...

Sa ishte befasues reagimi i z. Xhabir Hamitit nepërmjet një statusi në facebook me 17.11.2016, ku thotë: "Në Kosovë nuk ka islamofobi!", aq ishte i...

Në botë ekziston vetëm një e vërtetë. Për ta arritur atë duhet mund i madh dhe zgjuarsi. Jeta e njeriut është aq e çuditshme saqë vështirë është të...

Mosmarrëveshjet brenda praktikuesve të fesë myslimane kanë historinë e tyre të gjata që fillojnë menjëherë pas vdekjes së profetit Muhamet. E gjitha...

Një nga çështjet e ndërlikuara për popujt e vendeve ballkanike, sidomos për shqiptarët, është zanafilla e besimit fetar monoteist, përkatësisht e...

"Më mirë të lexosh një libër, sesa t'i fusësh hundët në punët që nuk i dini", Adam Stanley. Tanimë ka disa vite që nëpër ca mediat tona publikohen...

Turqia moderne u lind pas shpartallimit të Perandorisë Osmane, me heqjen e hilafetit. Ataturku, i njohur si themelues i Turqisë moderne, futi shumë...

Shëngjergji/Jurjeva është festë e të krishterëve/romëve, e cila shënohet me 6. maj (23. prill sipas kalendarit katolik). Me çka shënohet përkujtimi në...

Faqja 1 nga 12