Aleanca e fshehtë mes Mbretërisë së Arabisë Saudite dhe entitetit sionist të Izraelit nuk duhet të jetë surprizë për asnjë student të imperializmit britanik...

Çfarë kanë të përbashkët Shteti Islamik (ISIS) Boko Haram dhe Talebanët? Ekstremizmin, Kalifatizmin, Dhunën! Të gjithë këto gjëra janë thjesht...

Disa faktorë kanë kontribuar në ngritjen e "Shteti Islamik" dhe zgjerimin e radhëve të tyre me muslimanë të rinj të joshur nga retorika religjoze...

Ardhja dramatike e DAESH-it (ISIS) në skenën e Irakut ka tronditur shumë njerëz në Perëndim. Shumë prej tyre kanë qenë të hutuar -dhe të tmerruar-...

Letra e njëzet e tetë: Mesazhi i Muhamed ibën Abdulvehabit drejtuar popullit të Riadit dhe Menfuhas (qytezë në periferi të Riadit). Në këtë kohë,...

"Dijetari" Nasradin Al-Albani, frymezon ndjekesit e tij me rregulla jurisprudence islame te cilat gjate historise islame jane keqkuptuar dhe...

Babai tërë jetën e tij kishte ëndërruar që fëmija i tij të shkollohej në Medinen e ndriçuar. Në vendin ku kishte jetuar Muhamedi a.s., në vendin ku...

Sauditët po vuajnë edhe më tej nga qëndrimet barbare dhe nxitëse si dhe përqatëse të myslimanëve të botës. Sipas "Dijetarët" të tyre ka kohë që...

Nëse do të analizojmë ngjarjet dhe konfliktet nga pikëpamjet e Ibn Khaldunit, do të vërejme se ngjarjet e ditëve tona nuk ndryshojnë nga...

Linjat e mendimeve fetare në Ballkan mund të shpjegohen me shumë lehtësi. Në qendër të saj janë muslimanët tradicional boshnjak të cilët i...

"Rezime librit Es-savaik el-ilahij-je fi er-redi ala el-vehabijje - Rrufetë e zotit, kundërpërgjigje ndaj vehabizmit" nga autor Shejh Sulejman b...

Në historinë e njerëzimit dihet se ka ekzistuar politeizmi dhe monoteizmi. Feja Islame është fe monoteiste dhe muslimanët janë monoteist. Shihet se e...

Më bëri përshtypje një hoxhë kur në një emision përafërsisht tha: se nocioni "vehabizëm" në realitet nuk ekziston, porse është vetëm një paragjykim...

Faqja 1 nga 12